Aktuellt

KOMMANDE PROVNINGAR & EVENT

Samtliga provningar och middagar bokas via telefonnummer

0911-131 11 eller via mail till info@restaurangtage.se.   

- - -

14/11 Winemakers Dinner med Domaine Collet Champagne

En bubblande Winemakers Dinner tillsammans med Florent Collet, som med sina två bröder idag driver Domaine Rene Collet Champagne. Firman grundades av deras pappa René 1973, och har sedan dess vuxit successivt både i volym och med nya idéer. 2014 började de tillverka sina viner enligt biodynamisk odling. Deras viner görs med en otrolig känsla för detaljer och med ett tydligt uttryck av sitt ursprung.

Under den här kvällen dricker vi fem olika viner från Domaine Collet parat med en femrätters avsmakningsmeny:

AMUSE-BOUCHE

Ostron med lime, gurka och koriander.
Samt
Ceviche på torsk med picklad regnbågsrom, sticklök, limeemulsion och dill.
Domaine Rene Collet Empreinte de Terroir Brut NV

TARTAR
Älgtartar, Karljohansvamp-emulsion, syrad grädde, surdegsbröd, olivolja och krasse.
Domaine Rene Collet Empreinte de Terroir Extra Brut

CRÈME NINON
Crème ninon med vassle.
Samt
CARELIAN TOAST
Brioche med syrad grädde, brynt smör, Carelian Caviar & ängssyra.
Domaine Rene Collet Anthime Cuvée Heritage Brut NV

SALMALAX
Sotad Salmalax med inlagd gurka, sikrom, vichyssoise och svart vitlöksolja.
Domaine Rene Collet Anthime Cuvée Sensation Brut NV

ANKA
Lättrökt ankbröst med rostade kastanjer, jordärtskockspuré och oxsvansdemi-glace.
Domaine Rene Collet Les Tessards 2015

KAFFEGODIS
Chokladpralin & svartvinbärsmarshmallow.

När: 18.30 den 14/11

Var: Tages Skybar

Pris: 1495 kr

- - -

 22/11 Magic in the Skybar 

Peter Varg skapar magi och trollar i Skybaren.

- - -

30/11 - 21/12 Julsupe på KUST

- MENY -

AMUSE-BOUCHE
Strut med ädelost, hjortron och kanelcrunch.

VÄSTERBOTTENSPAJ & LÖJROM
Löjrom från Kalix, bakad purjolök, Västerbottensost och egensyrad grädde.

FLÄSKSIDA
Frasig fläsksida med Karljohan-emulsion, grillad svartrot, spetskål,
salvia och brynt smörskum.

REN
Renkalvinnanlår med smörkokt kål, rökt fläsk, pumpapuré, portvinsglaserad lök, halstrad
ostronskivling, yuzubakad rotselleri och oxsvanssky.

PÄRON
Inkokt päron med glögg, saffran, rostad mandelmassa
och vaniljglass.

När: Fredagar och lördagar 30 november - 21 december.

Sittningstider: 18.00, 18.30 och 19.00

Var: Festvåningen på KUST

Pris: 695 kr
Dryckespaket: 395 kr

 - - -

6/12 Orrefors in the Skybar

Orrefors visar glas och cocktails i Skybaren

 - - -

7/12 Mousserande & Champagne

Cava, Prosecco och Champagne är några kända bubbelsorter, men vad skiljer dem åt? All champagne är mousserande men allt mousserande är inte champagne. Den här provningen är en djupdykning i bubblornas värld där vi testar fem olika bubbliga drycker.

När: 13.30 den 7/12

Var: Tages Skybar

Pris: 550 kr

 - - -

13/12 Gin in the Skybar 

Norrbottens Destilleri besöker Skybaren.

- - -

 20/12 & 21/12 Uppesittarkvällar in the Skybar   

- - -

31/12 Nyårssupé

- MENY -

OSTRON
Ostron med lime, gurka & koriander.

LÖJROM
Friterad jordärtskocka med löjrom, syrad grädde och inlagd rödlök.
 
SKALDJURSSOPPA
Serveras med hummer, krabba, rotsaksjulienne, forellrom, krutonger, gräslök och dill.
 
OXFILÉ 200 G
Hängmörad oxfilé serveras med terrin på pumpa och betor, Karljohan-emulsion, krasse och oxsvanssky med brynt smör.
 
TROIKA
Nougat-, hallongelé- och marsipankaka serveras med svartvinbärsglass
och rostad mandelmassa.
Var: Restaurang Tage
Pris: 850 kr
Dryckespaket: 750 kr 

 - - -

EGEN PROVNING?

Vill ni gå ihop ett gäng och prova viner eller öl? Vi skräddarsyr vin- & ölprovningar för sällskap om åtta eller fler. Ring oss för mer information!

2019-11-30

Julstämning på festvåningen

Julsupé 2019
Varmt välkomna till julsupé på Tage & KUST!
Läs mer ›

2018-03-26

Vilken start på 2018!

Restaurang Tage har sannerligen fått en riktigt bra start på 2018. På kort tid har tre fina utmärkelser tilldelats restaurangen och vi kunde inte vara mer tacksamma.
Läs mer ›

2016-03-28

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder
Prisade Restaurang Cg i Luleå och Skoogs Handels AB i Piteå slår sina påsar ihop. Tillsammans bildar man ett driftsbolag och utvecklar gemensamt ett helhetskoncept för all verksamhet som rör mat och dryck i det nya 15 våningar höga hotellet som ingår i projekt Träkronan mitt i Piteå.
Läs mer ›