Aktuellt

KOMMANDE PROVNINGAR & EVENT

Samtliga provningar och middagar bokas via telefonnummer 0911-131 11 eller via mail till info@restaurangtage.se

  - - -

1/2 MAT & VIN I KOMBINATION 

Hur tänker man egentligen när man ska para ihop vin och mat? Vilka smaker funkar med varandra? I denna roliga och smakrika provning testar vi fyra olika viner med tilltugg, vrider och vänder på smakerna för att hitta nycklar till hur de fungerar med varandra.

Var: Restaurang Tage

När: 13.30

Pris: 550 kr

- - -

7/2 KUST STANDUP

Välkomna till en skrattfylld kväll med Standup-comedy och trerättersmiddag.
Vi gästas av inte mindre än tre komiker som gett sig ut på första gemensamma turnén och är alla på väg upp i sina karriärer.
- Svea Sigmond är fräck, befriande frispråkig och gillar att testa sina och publikens gränser.
- Christoffer Fernis skojar med en underfundig stil och med stor självdistans.
- Kirsty Armstrong har monopol på att vara elak och komma undan med det.

- MENY -

AMUSE-BOUCHE
Ceviche med het sås

FÖRRÄTT
Oxtartar med kapris, gravad äggula, olivolja, brödsmulor, potatischips, syrad grädde och krasse.

HUVUDRÄTT
Lammfilé serveras med ratatouille, bulgur med persilja och citronnette, lammsky med brynt smör och rostad vitlök.

DESSERT
Pannacotta med rostad vit choklad, ängssyra och skogsbärssorbet.

Plats: Festvåningen på KUST

Tid: 18.00

Pris: 695:-

Dryckespaket: 395:-

- - - 

13/2 WINEMAKERS DINNER

Vi får besök från Alsace av Marie Zusselin från Valentin Zusselin. Tillsammans med sin bror driver hon denna biodynamiskt certifierade vingård, där de producerar några av dem främsta vinerna i Alsace.

- MENY - 

CEVICHE
Torsk, gremolata
Valentin Zusselin Cremant d'Alsace Brut NV

QUICHE LORRAINE
Västerbottensost, Vindelnrökt sidfläsk, syrad grädde och löjrom
Valentin Zusselin Riesling Clos Liebenberg 2014

RISOTTO
Saffran, sprödstekt chorizo, Parmesan och apelsin
Valentin Zusselin Gewüztraminer Bollenberg 2013

ANKA
Ankbröst med syrad spetskål, vinteräpplen, skystekt skogssvamp,
potatiskroketter och Karljohan-sky
Valentin Zusselin Pinot Noir Bollenberg 2015

ANANAS
Grillad ananas, kokossorbet, persikakräm och salta maränger
Valentin Zusselin Riesling Grand Cru Pfingstberg Vendange Tardive 2017

Var: Tages skybar

När: 18.30

Pris: 1495 kr

- - -

22/2 OST & VIN I KOMBINATION

Få saker gifter sig så bra som ost och vin, men samtidigt så kan det vara lätt att göra fel. Under denna lärorika provning vrider och vänder vi på smakerna för att reda ut vilka osttyper som funkar med vilka viner. Vi testar fyra olika ostar och fyra olika viner.

Var: Tages skybar

När: 13.30

Pris: 550 kr

- - -

4/4 EKOLOGISKT, BIODYNAMISKT & NATURVIN

Denna provning har fokus på hållbart producerade viner. Men i en djungel av smakskillnader och certifieringar så kan det vara svårt att veta vad man ska kolla efter. Under den här provningen tar vi oss igenom fem olika viner och vad som gör dem så speciella.

Var: Tages skybar

När: 13.30

Pris: 550 kr

- - -

25/4 ITALIENSKA SMAKER & VIN

Italien har ett av de mest älskvärda köken med ett mångfacetterat urval av viner som är minst lika charmiga. Under denna smakfulla provning testar vi munsbitar från det italienska köket med fyra olika italienska viner.

Var: Tages skybar

När: 13.30

Pris: 695 kr

- - -

23/5 MOUSSERANDE VIN & CHAMPAGNE

Cava, Prosecco och Champagne är några kända bubbelsorter, men vad skiljer dom åt? All champagne är mousserande men alla mousserande är inte champagne. Den här provningen är en djupdykning i bubblornas värld där vi testar fem olika bubbliga viner.

Var: Tages Skybar
När: 13,30
Pris: 550 kronor

- - -

27/6 ROSÉVIN

Snart är rosévinsäsongen igång på allvar. Men hur gör man egentligen rosévin? Vad är det för skillnad på ett mörkt och ett ljust rosévin? Blandar man vita och röda viner? Kan man lagra rosévin? Allt detta och mer får vi lära oss under denna rosa djupdykning.

Var: Tages Skybar 

När: 13,30


Pris: 550 kronor

- - -

EGEN PROVNING?

Vill ni gå ihop ett gäng och prova viner eller öl? Vi skräddarsyr vin- & ölprovningar för sällskap om åtta eller fler. Ring oss för mer information!

2018-03-26

Vilken start på 2018!

Restaurang Tage har sannerligen fått en riktigt bra start på 2018. På kort tid har tre fina utmärkelser tilldelats restaurangen och vi kunde inte vara mer tacksamma.
Läs mer ›

2016-03-28

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder
Prisade Restaurang Cg i Luleå och Skoogs Handels AB i Piteå slår sina påsar ihop. Tillsammans bildar man ett driftsbolag och utvecklar gemensamt ett helhetskoncept för all verksamhet som rör mat och dryck i det nya 15 våningar höga hotellet som ingår i projekt Träkronan mitt i Piteå.
Läs mer ›