Aktuellt

KOMMANDE PROVNINGAR

Samtliga provningar och middagar bokas via telefonnummer

0911-131 11 eller via mail till info@restaurangtage.se.   

- - -

19/10 På spåret - ett smakquiz!

Under denna lite ovanliga provning, smakar vi, doftar vi och får smaskiga ledtrådar till olika platser i världen. Vår restaurangchef Fanny är dagen till ära vår reseledare och guidar oss genom fyra olika resmål. Häng med på en spännande provning där målet är resan och frågan är vart är vi påväg?

När: 13.30 den 19/10

Var: Tages Skybar

Pris: 550 kr

- - -

22/10 Whiskyprovning med Mackmyra

Vi tar dig med på en resa om den 20-åriga svenska whiskyhistorien,
pionjärskapet och hur Mackmyra förändrat en konservativ bransch.
Vi djupdyker i hur whisky blir till, Mackmyras recept och hur de små 30-
litersfaten påverkar mognad och smak. Du får också inblick i hur du
kan skapa din alldeles egna whiskyresa och upplevelse med ett eget
whiskyfat hos Mackmyra.

När: 18.00 den 22/10

Var: Kust hotell och spa

Pris: 395 kr 

- - -

26/10 Vilt & Vin

Hösten är starkt förknippat med jaktsäsongen men vilka viner passar till vilt? Hur ska man tänka när man väljer renkött, älgkött eller viltfågel? Under denna vilda provning testar vi fyra olika viner med smakprover inspirerade av skogen.

När: 13.30 den 26/10

Var: Tages Skybar

Pris: 695 kr

 - - -

14/11 Winemakers Dinner med Domaine Collet Champagne

Winemakers dinner tillsammans med Florent Collet som med sina två bröder idag driver Domaine Rene Collet Champagne. Domaine Collet grundades av deras farbror Rene 1973 har sedan dess vuxit successivt både i volym och med nya idéer. 2014 var året då de började tllverka sina viner enligt biodynamisk odling. Deras viner görs med känsla för detaljer och tydligt fokus på sitt ursprung. 

Under kvällen dricker vi fem olika viner från Domaine Collet som parats ihop med en femrätters avsmakningsmeny.

När: 18.30 den 14/11

Var: Tages Skybar

Pris: 1495 kr

- - -

30/11 - 21/12 Julsupe på KUST

När: Fredagar och lördagar med start 30 november - 21 december.

Sittningstider: 18.00, 18.30 och 19.00

Var: Festvåningen på KUST

Fyrarätters julsupé 695 kr
Dryckespaket 395 kr

- MENY -

AMUSE-BOUCHE
Strut med ädelost, hjortron och kanelcrunch.

VÄSTERBOTTENSPAJ & LÖJROM
Löjrom från Kalix, bakad purjolök, Västerbottensost och egensyrad grädde.

FLÄSKSIDA
Frasig fläsksida med Karljohan-emulsion, grillad svartrot, spetskål,
salvia och brynt smörskum.

REN
Renkalvinnanlår med smörkokt kål, rökt fläsk, pumpapuré, portvinsglaserad lök, halstrad
ostronskivling, yuzubakad rotselleri och oxsvanssky.

PÄRON
Inkokt päron med glögg, saffran, rostad mandelmassa
och vaniljglass.

 - - -

7/12 Mousserande & Champagne

Cava, Prosecco och Champagne är några kända bubbelsorter, men vad skiljer dom åt? All champagne är mousserande men allt mousserande är inte champagne. Den här provningen är en djupdykning i bubblornas värld där vi testar fem olika bubbliga drycker.

När: 13.30 den 7/12

Var: Tages Skybar

Pris: 550 kr

 - - -

31/12 Nyårssupé

När: 16.00-22.30 den 31/12

Var: Restaurang Tage

Fyrarätters Nyårssupé
Dryckespaket 

- MENY -

LÖJROM
Friterad jordärtskocka med löjrom, syrad grädde och rödlök.
 
SKALDJURSSOPPA
Serveras med krabba, rotsaksjulienne, forellrom, krutonger, gräslök och dill.
 
OXFILÉ 200 G
Hängmörad oxfilé serveras med terrin på pumpa och betor, Karljohan-emulsion, krasse och oxsvanssky med brynt smör.
 
TROIKA
Nougat-, hallongelé- och marsipankaka serveras med svartvinbärsglass och rostad mandelmassa.

 

 

 - - -

EGEN PROVNING?

Vill ni gå ihop ett gäng och prova viner eller öl? Vi skräddarsyr vin- & ölprovningar för sällskap om åtta eller fler. Ring oss för mer information!

2019-11-30

Julstämning på festvåningen

Julsupé 2019
Varmt välkomna till julsupé på Tage & KUST!
Läs mer ›

2018-03-26

Vilken start på 2018!

Restaurang Tage har sannerligen fått en riktigt bra start på 2018. På kort tid har tre fina utmärkelser tilldelats restaurangen och vi kunde inte vara mer tacksamma.
Läs mer ›

2016-03-28

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder
Prisade Restaurang Cg i Luleå och Skoogs Handels AB i Piteå slår sina påsar ihop. Tillsammans bildar man ett driftsbolag och utvecklar gemensamt ett helhetskoncept för all verksamhet som rör mat och dryck i det nya 15 våningar höga hotellet som ingår i projekt Träkronan mitt i Piteå.
Läs mer ›