Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Restaurang CG tar hotellkoncept i Piteå till nya höjder

Prisade Restaurang Cg i Luleå och Skoogs Handels AB i Piteå slår sina påsar ihop. Tillsammans bildar man ett driftsbolag och utvecklar gemensamt ett helhetskoncept för all verksamhet som rör mat och dryck i det nya 15 våningar höga hotellet som ingår i projekt Träkronan mitt i Piteå.

– Det handlar om allt från frukost, lobbybar och konferensfika till festvåning, roomservice, skybar och fullskalig restaurang. Piteåbor och gäster kan förvänta sig mat- och dryckesupplevelser på helt ny höjd, både bokstavligt talat och rent konkret. Sommaren 2016 slår vi upp portarna, säger Christina Skoog, VD, Skoogs Handels AB.

Samarbetet med Restaurang Cg har vuxit fram under vintern. 

–Det känns riktigt bra att knyta en vass och erfaren restaurangpartner till projektet. Att vi dessutom hittar kompetensen lokalt ser vi som en stor bonus. Vi har besökt CGs flera gånger och gillar verkligen maten, servicen och atmosfären. Och på den vägen är det, säger Roland Skoog, VD, Skoogs Bränsle AB.

Restaurang CG i Luleå har ända sedan starten 2012 rönt positiv uppmärksamhet, både på hemmaplan och nationellt och finns även med i prestigefyllda White Guide. Stamgäster från när och fjärran vallfärdar till den välfyllda restaurangen veckans alla dagar.

–Det är smickrande att bli tillfrågad. Vi ser fram emot samarbetet med Skoogs och att tillsammans med dem utveckla ett skräddarsytt helhetskoncept för restaurangverksamheten på det nya hotellet. Man kommer känna igen CGs fokus på kött men vi kan utlova många nya ingredienser, anpassade utifrån hotellverksamhetens behov, säger Henrik Gröntvedt, VD på Restaurang Cg.

Och kompanjonerna på Restaurang Cg håller med:

–Vi ser verkligen fram emot att få ta hand om både Piteåborna och tillresande gäster. En viktig pusselbit är att utveckla en trivsam och varm atmosfär. Som gäst ska man riktigt känna att vi älskar det vi gör, kärleken till råvaran och till god mat och dryck, säger Pär Perry Eriksson, serviceansvarig på Restaurang Cg.

Petter Nyberg, restaurangchef och sommelier på Cgs avslutar:

–Det är både en utvecklande och utmanande uppgift som vi har framför oss. Ett komplett hotellkoncept för all mat och dryck kommer fungera som ett kitt i det 15 våningar höga hotellet, en helhet som håller samman de olika delarna. Det adderar till Piteås och hela norrlandskustens utbud på ett positivt sätt.