Om oss

Restaurang Tage

Restaurang Tage är resultatet av lång erfarenhet, massor av kunskap och en stark tro på riktigt god service. Vi serverar klassiska rätter kombinerat med nya spännande gastronomiska kreationer, allt ackompanjerat med noga utvalda drycker. Vi har rekryterat den bästa personalen, letat fram det godaste köttet, och nosat upp de finaste vinerna. Recepten är finjusterade, kläderna strukna, pannorna står på spisen och ljusen är tända. Nu saknas bara en sak för att bli kompletta. Vi behöver den viktigaste ingrediensen, nämligen dig.

Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Restaurang Tage. Du hittar oss på toppen av nya KUST Hotell & Spa i Piteå, med utsikt över halva Norrbotten. Några trappsteg ytterligare hittar du Bar Tage, där du kan njuta av en god drink både före och efter maten.
Och givetvis av den vidunderliga utsikten.

Vem är då Tage som pryder vår webbplats och även lånat sitt namn till restaurangen? Låt oss nöja oss med att kalla honom en lokal profil, med stark anknytning till ägarna av restaurangen.

Om oss

Jobba hos oss

Brinner du, likt oss, för mat, dryck och service? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangtage.se

Om oss

Ägargruppen

Restaurang Tage vilar i trygga händer. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina fyra restaurangkoncept Restaurang & Bar CG, Allstar, BBB i Luleå och nära 15 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. 

Den framgångsrika trion Tomas Larsson, Petter Nyberg och Pär "Perry" Eriksson som alla spelat avgörande roller i Restaurang Cgs framgångssaga i Luleå och finns också med bakom kulisserna på Restaurang Tage.

Den privatägda Skoogskoncernen, under ledning av Christina och Roland Skoog, är ett av Norrlands mest expansiva företag och har investerat mer än 400 miljoner kronor i projektet Träkronan där KUST Hotell & Spa är en central del. Den 14 våningar och 53 meter höga byggnaden är en av norrlandskustens högsta och serviceambitionerna är högt satta för det nya designhotellet.

Om oss

Vår personal

En av de viktigaste ingredienserna för ett uppskattat restaurangbesök är serviceupplevelsen. På Restaurang Tage hittar du ett erfaret och prisbelönat gäng i såväl köket som baren och i serveringen, många med bakgrund från Restaurang Cg i Luleå. 

Tomas
Executive chef

Tomas Larsson

Executive chef för Restaurang Tage, Restaurang Cg, Bar Cg och Allstar Luleå. Tomas är en välkänd krögare i Luleå då han har hunnit driva flera uppskattade restauranger. Han är en fantastisk kock med ett stort hjärta och en av grundpelarna i Restaurang Tage.

Håvard
Kökschef

Håvard Santi

"När du äter på Restaurang Tage ska det vara så otroligt gott att du aldrig kan göra samma maträtt hemma. Därför väljer du att komma tillbaka till Restaurang Tage om och om igen."

Det säger väl allt?
Hur fantastiskt engagerad, tävlingsinriktad och passionerad Håvard är gällande sin matlagning. Han vill skapa mat som tillsynes verkar vara rätt enkel men som byggs på väldigt mycket kunskap och smaker som bara våra kockar kan fixa. Det ska var enkel mat som är j*vligt bra, helt enkelt.

Håvard är född och uppvuxen i Narvik och har på sin resa till Piteå hunnit med en hel del. Med kockutbildningen som grund har han arbetat och rest runt med en norska motsvarigheten till Ostindiefararen, lagat mat till det norska försvaret under sin militärtjänst, arbetat som souschef i Nordnorge och senast på Restaurang CG. Ingen utmaning har varit för stor för denne tävlings- och servicemänniska. 

Köket drivs the old school way, på franskt vis. Ett brigadkök med två souschefs och tydliga roller, strukturer och samarbete. Det finns otroligt mycket styrka i Håvard och vi är glada att han är här för att dela den med oss.

Han säger själv att han just nu lever "the swedish dream" med egenbyggd fin villa, bebis på väg och med 30-års dagen som närmar sig. I present till den stora dagen i december önskar han sig en traktor och en gris till gården... 

 

 

Oscar
Barchef

Oscar Carlson

Vår eminente och energiske barchef Oscar har lämnat både Sörmland och Restaurang CG för att skaka cocktails femtiotre meter upp i Piteå.

Oscar är en sådan där kille som har ett tempo och flyt som andra bara kan drömma om. Det är med tempo och ett bra drag i baren han skakar magiska cocktails och servar gäster till sent på natten. Han är galet smaksäker och serviceminded ända ut i barskeden. Har man vuxit upp i restaurangbranschen kan det väl inte bli på något annat vis?

Vi tackar kollegorna i Luleå som (mest troligt högst ofrivilligt) släppte iväg Oscar hit till oss. Han är en riktig klippa som alltid ställer upp, hjälper till och alltid ser till att gästerna har en fantastisk upplevelse på Restaurang Tage. Hans "tjuvroliga" och intelligenta skämt vill vi aldrig vara utan. 

Bar Tage ska vara en avslappnad plats fylld med härlig stämning dit man kan komma alla dagar i veckan för att beställa en fatöl eller en cocktail. Om Oscar själv skulle agera bargäst skulle han beställa in en kraftfull cocktail med mycket ingefära. Det låter ju hur gott som helst. Lite extra glad blir barchefen när gäster beställer Fernet Branca... alltid trevligt att träffa likasinnade, eller hur?


Fanny
Restaurangchef

Fanny Thörlind

Fanny har varit med sedan premiärdagen och är helt klart en del av ryggraden i restaurangen. Hennes lugna och metodiska sätt att arbeta uppskattas av både gäster och personal. Hon har nära till skratt och bjuder gärna på roliga anekdoter.

Fanny är en riktig restaurangmänniska - komplett med udda dygnsrytm och funderingar på varför världen inte kan anpassa sig lite mer till hennes tider. Fullt förståeligt av alla som någon gång gästat branschen. Utöver sin kärlek till Restaurang Tage älskar hon att grotta ner sig i ämnen och bli expert på de. Hon är fantastiskt smart och vi tröttnar aldrig på att höra henne berätta om nya roliga upptäckter. 

Ja, hon dricker kaffe med sugrör.
En dubbel espresso med en skvätt hett vatten, tack.

 

 

Nathalie
Ansvarig festvåningen

Nathalie Nylund

Att Nathalie tog vägen från Korpilombolo via naturbruksgymnasiet i Öjebyn och slutligen hamnade här hos oss är vi väldigt tacksamma för. Kanske är det just hennes bakgrund som gjort henne så fullproppad med energi och effektivitet..? 
Vad det än beror på så är det egenskaper vi fullkomligt älskar och inte vill vara utan.

Låt er inte luras av hennes tystlåtna och försiktiga approach, det här är tjejen som kan bjuda på de största skratten och som egentligen är fantastiskt orädd. Hennes humor är sylvass och varm och hon höjer stämningen bland både personal och gäster. Visste ni förresten att hon både kan köra traktor och baka stans bästa pizzor? 

När hon inte är på trettonde våningen och serverar hungriga matgäster håller hon till på festvåningen och planerar minnesvärda konferensmiddagar, bröllop och fester. 
Hennes noggrannhet och proffessionalitet är otroligt uppskattad, så tveka inte att kontakta Nathalie för att tillsammans börja skräddarsy er upplevelse på festvåningen!

festvaning@restaurangtage.se