Om oss

Restaurang Tage

Restaurang Tage är resultatet av lång erfarenhet, massor av kunskap och en stark tro på riktigt god service. Vi serverar klassiska rätter kombinerat med nya spännande gastronomiska kreationer, allt ackompanjerat med noga utvalda drycker. Vi har rekryterat den bästa personalen, letat fram det godaste köttet, och nosat upp de finaste vinerna. Recepten är finjusterade, kläderna strukna, pannorna står på spisen och ljusen är tända. Nu saknas bara en sak för att bli kompletta. Vi behöver den viktigaste ingrediensen, nämligen dig.

Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Restaurang Tage. Du hittar oss på toppen av
KUST Hotell & Spa i Piteå, med utsikt över halva Norrbotten. Några trappsteg ytterligare hittar du Bar Tage, där du kan njuta av en god drink både före och efter maten.
Och givetvis av den vidunderliga utsikten.

Vem är då Tage som pryder vår webbplats och även lånat sitt namn till restaurangen? Låt oss nöja oss med att kalla honom en lokal profil, med stark anknytning till ägarna av restaurangen.

Om oss

Jobba hos oss

Brinner du, likt oss, för mat, dryck och service? 

Vi söker för tillfället bar- och serveringspersonal
Välkommen med din ansökan till per.johansson@restaurangtage.se

 

Om oss

Ägargruppen

 

Den privatägda Skoogskoncernen, under ledning av Christina och Roland Skoog, är ett av Norrlands mest expansiva företag och har investerat mer än 400 miljoner kronor i projektet Träkronan där KUST Hotell & Spa är en central del. Den 14 våningar och 53 meter höga byggnaden är en av norrlandskustens högsta och serviceambitionerna är högt satta för det nya designhotellet.

Om oss

Vår personal

En av de viktigaste ingredienserna för ett uppskattat restaurangbesök är serviceupplevelsen. På Restaurang Tage hittar du ett erfaret och prisbelönat gäng i såväl köket som baren och i serveringen.

Kökschef

.

"När du äter på Restaurang Tage ska det vara så otroligt gott att du aldrig kan göra samma maträtt hemma. Därför väljer du att komma tillbaka till Restaurang Tage om och om igen."

Det säger väl allt?
Hur fantastiskt engagerad, tävlingsinriktad och passionerad Håvard är gällande sin matlagning. Han vill skapa mat som tillsynes verkar vara rätt enkel men som byggs på väldigt mycket kunskap och smaker som bara våra kockar kan fixa. Det ska var enkel mat som är j*vligt bra, helt enkelt.

Håvard är född och uppvuxen i Narvik och har på sin resa till Piteå hunnit med en hel del. Med kockutbildningen som grund har han arbetat och rest runt med en norska motsvarigheten till Ostindiefararen, lagat mat till det norska försvaret under sin militärtjänst och arbetat som souschef i Nordnorge. Ingen utmaning har varit för stor för denne tävlings- och servicemänniska. 

Köket drivs the old school way, på franskt vis. Ett brigadkök med två souschefs och tydliga roller, strukturer och samarbete. Det finns otroligt mycket styrka i Håvard och vi är glada att han är här för att dela den med oss.

 

 

Per
Restaurangchef

Per Johansson

Per " Pelle " Johansson, Luleå sonen som tillägnat större delen av sitt liv i restaurang miljö, startade redan i 14 års ålder på legendariska Pimpinella i Luleå och därefter arbetat på dom flesta restauranger i Luleå.

Han har även hunnit mellan landa på Clarion hotell Arlanda och Kitchen and Table som restaurangchef på senare år. 

 

Brinner för god service och framförallt bra tillagad mat om inte tala om kött. Min stora passion är grillning, tillaga mat över öppen eld.

"Som gäst på Tage ska man överraskas, njuta, inspireras, och bara ha en skön och trevlig kväll"

 

 

Marianne
Hovmästare

Marianne

"En Lulebo som varje dag ser till att det dukas upp för middag på hög nivå i Piteå"

 

 

 

Tillsammans med sitt team av engagerade servitörer och servitriser, leder hon matsalsarbetet och i varje detalj är hon uppmärksam på att du som gäst erhåller den minnesvärda upplevelse som vi utlovar.

 Därtill är hon en taggad Öl-fantast med finurligt leende som ständigt söker utmana dina smaklökar med mat och dryck i förenad upplevelse.

Hoppas du snart får ett tillfälle att se Marianne i sin professionalitet!

Oscar

Oscar

”Ett gott rött och mört kött”

- Ordspråk a’la Oscar 

 

 

 

 Om ”fantastisk” var en titel, skulle Oscar bära den på sin namnskylt. Med sitt personliga bemötande och genuina intresse för allas välmående i restaurangen, gäster likväl som kollegor, är han en förebild i servicearbetet. Han guidar engagerat dig som gäst i vinlistan och gillar att plocka fram guldkornen för dig att upptäcka. Det kunnande han samlat på sig under sina år i branschen delar han generöst med sig av. Tveka inte att ställa den där frågan du alltid funderat på, eller låt honom överraska dig med det vin eller en drink du först inte tänkte på!