JUST NU PÅ TAGE

JULSUPÉ
SOTAD TORSK
Med friterade blåmusslor, ostronemulsion, blåmusselsås, dillolja, friterad svartrot, forellrom, picklad fänkål och fänkålsdill.
DOVHJORT
Med körsbärsläder, enbärsemulsion bakade rödbetor i körsbärsöl, grönpepparsås,
hjortkorv, potatisterrin med västerbottensost, vitlök och timjan.
MANDELKAKA
Med dulce de lecheglass, carameliserade
popcorn och inkokta äpplen i en kolakräm.
950 kr/person
JUBILEUMSMENY
VITLÖKSBRÖD
med aioli
BIFF
Grillad biff med dragonsmör, picklad
rotselleri och rotselleripuré, sallad på rökta
tomater, fermenterad tomatkräm, bearnaisesås och croquetter på färskost frånVuollerim.
CRÈME BRÛLÉE
595 kr
VARMRÄTT
REN 469 kr
Grillad renytterfilé med stekt shiitake och ostronskivling, honungsglaserad vindelnrökt sidfläsk, silverlöksvinegrette, skum på
jordärtskocka, mandelpotatis och
toppmurkla, ölpicklad schalottenlök, picklad jordärtskocka, persiljerotscrème och friterad king oyster.
~ Serveras med potatispuré.
TAGES BURGARE 269 kr
180 g. hamburgare på svensk mjölkko med karamelliserad lök, bifftomat, soyapicklad shiitakesvamp, tryffelgoudaost, friterad schalottenlök, tryffelaioli samt färskriven tryffel.
~ Serveras med pommes frites och riven parmesan.
TAGES ELDOSTBURGARE 259 kr
Grillad eldost från Vuollerim, mirinpicklad rödlök, hjortron BBQ, tryffelkaramelliserad silverlök, bifftomat och crispsallad.
~ Serveras med friterad polenta med Jalapeño.
RÖDING 359 kr
Smörstekt röding, pure på palsternacka och blomkål, mousselinesås, grillad- och citronpicklad blomkål, rökt forellrom samt riven bottarga.
DOVHJORT 425 kr
Dovhjort med körsbärsläder, enbärsemulsion, bakade rödbetor i körsbärsöl, grönpepparsås, hjortkorv, potatisterrin med Västerbottensost, vitlök, timjan.
GRILLAD SPETSKÅL 285 kr
Grillad spetskål med salviasmör, saltrostade hasselnötter, morotspuré, svart tryffel, sotad silverlök, friterade champinjoner, salladslök, svarvad friterad potatis.
PÅ SIDAN
POTATIS 40 kr
~ Pommes frites.
~ Potatisgratäng.
~ Potatispuré.
SÅS 45 kr
~ Rödvinssås.
~ Bearnaise med färsk dragon.
~ Tages pepparsås.
ÖVRIGA TILLBEHÖR 35 kr
~ Vitlökssmör.
SÄSONGENS SIDE ORDER
KVÄLLENS CROUQETTER 69 kr
Med aioli.
GRILLAT SIDFLÄSK FRÅN VINDELN 59 kr
TAGES HEMMAGJORDA KORV 69 kr
GRÖNSALLAD 49 kr
Med citronette.
FRITERADE NÖTTER 65 kr
BARNMENY
Alla barn är hjärtligt välkomna att beställa från
vår ordinarie meny, halv portion till halva priset.
Om ni funderar över något, fråga oss så hjälper vi till.
HAMBURGARE
90 g. 125 kr
Hamburgare på svensk mjölkko, briochebröd, crispsallad,
Serveras med pommes frites och Tages dressing/ketchup
KÖTTBULLAR
115 kr
Handrullade köttbullar.
~ Serveras med potatispuré, gräddsås och lingon.
OXFILÉ
90 g. 189 kr
Grillad oxfilé.
~ Serveras med pommes frites och valfri sås.
PANNKAKOR
98 kr
Kökets pannkakor
~ Serveras med drottningsylt, lättvispad grädde
FRÅN KÖTTSKÅPET
OXFILÉ 150/200 g. 449/569 kr
Grillad hängmörad oxfilé.
~ Serveras med valfri potatis och bearnaisesås.
PEPPARSTEK 150/200 g. 449/569 kr
Grillad hängmörad oxfilé kryddad med vår egen pepparmix.
~ Serveras med valfri potatis och pepparsås.
COGNACSFLAMBERAD & PEPPARRULLAD OXFILÉ 150/200 g. 469/579kr
Grillad hängmörad och cognacsflamberad oxfilé kryddad med vår egen pepparmix.
~ Serveras med valfri potatis och pepparsås.
ENTRECÔTE 250 g. 469 kr
Sitter på ryggen mellan högrev och biff, ovanför de sex bakre revbenen på nötdjuret.
Ordet kommer från franskans ”entre cote” som betyder ”mellan revbenen”.
~ Serveras med valfri potatis eller grönsakstillbehör och en valfri sås eller smör.
HÄNGMÖRAD BIFF 200 g. 449 kr
En mager, mör och fin del av nötdjuret. Kommer från den bakre delen av ryggen.
~ Serveras med valfri potatis eller grönsakstillbehör och en valfri sås eller smör.
MIX GRILL 498 kr/person
Kvällens styckdetaljer med egenstoppad korv och Vindelnrökt sidfläsk.
~ Serveras med valfri potatis eller grönsakstillbehör och två valfria såser.
Minst två personer.
KÖTT PÅ BEN 1000 g. 995 kr
Hängmörad styckdetalj på ben, fråga din servis om kvällens grillade köttdetalj.
~ Serveras med två valfria potatis och två valfria såser. Perfekt att dela på.
Allt nötkött är av rasen SRB som åldrats i minst 36 månader och varit ute på minst tre betessäsonger. Detta bidrar till ett riktigt smakrikt och marmorerat kött som har naturligt mycket insprängt fett i köttet.
FÖRRÄTT
OLIVER 75 kr
Två sorters oliver, Bella di Cerignola och Castelvetrano.
OSTBRICKA 198 kr
Två ostar från Vuollerim med myltade hjortron och ekologiska tunnbrödschips med havssalt.
CHARKUTERIER 219 kr
Coppa di Parma, bresaola, Prosciutto di Parma och salami med grillat levainbröd, oliver, rostad tomat och tapenade.
VITLÖKSBRÖD 109 kr
Gratinerat vitlöksbröd med aioli.
HUMMER- OCH HAVSKRÄFTSOPPA 198 kr
Soppa på skal från hummer och havskräfta med syrad gulbeta, sotade broccolibuketter, tryffelaioli, vitlöksstekta krutonger och pilgrimsmousseline.
OSTRON 59/69 kr/st
Ostron med silverlöksvinegrette och tabasco. Begränsad tillgång.
(Ostron är livsmedel som i vissa fall kan
orsaka allergiska reaktioner.)
HUMMER 225 kr
Smörstekt hummerstjärt med varm
majonnäs, picklad fänkål smaksatt med korianderrot, ölkokt kålrabbi med dillfrön, pärlor på gröna äpplen, saltrostade marcona mandlar, tärnad och hyvlad gurka.
LÖJROM
liten/stor 398/669 kr
Smörstekt toast med syrad grädde, kalixlöjrom, hackad rödlök, gräslök och citron.
OXTARTAR 259 kr
Tartar på SRB oxfilé med olivolja, brödsmulor, smörgåskrasse, kräm på osten Asta från Vuollerim, syrad peppargrädde, picklad rödbeta, löjrom, mandelpotatisflarn med hjortron, granskottsolja och karamelliserad lökskum.
DESSERT
HJORTRON 159 kr
Hjortrondessert med rapskaka, myltade hjortron, vaniljglass, havtornscurd, popcornsnö med bryntsmör och kavring samt friterad brieost från Vuollerim.
ANANAS 159 kr
Flamberad ananas med kokosglass,
ananascurd, vit chokladsnö med popcorn, honungskrasse, honungsflarn.
CRÈME BRÛLÉE 129 kr
CHOKLAD 139 kr
Mörk chokladmousse med hallon- och yoghurtsorbet, mandelcrumble, hasselnötspralin och hallonkräm.
GLASS/SORBET 45 kr/kula
Glass eller sorbetkula, fråga oss om kvällens smaker.
TAGES TRE GRÖNA
FÖRRÄTT
RÅRAKA
Råraka med valnötskroketter, svart vintertryffel, tryffelemulsion. Fiterad steklök, picklad röd steklök, bakad purjolök, löjrom, yuzukaviar och bull’s blood
VARMRÄTT
GRILLAD SPETSKÅL
Grillad spetskål med salvia smör, saltrostade hasselnötter, morotspuré, svart tryffel, sotad silverlök, friterade champinjoner, salladslök.
DESSERT
ANANAS
Flamberad ananas med kokosglass, ananascurd, vit chokladsnö med popcorn, honungskrasse, honungsflarn.
598 kr
TAGES TRE GODA
FÖRRÄTT
HUMMER- OCH HAVSKRÄFTSOPPA
Soppa på skal från hummer och havskräfta med syrad gulbeta, sotade broccolibuketter,
svart vitlöksaioli, vitlöksstekta krutongeroch pilgrimsmousseline.
VARMRÄTT
PEPPARSTEK 150/200 g.
Grillad hängmörad oxfilé kryddad med vår egen pepparmix.
~ Serveras med valfri potatis och pepparsås.
DESSERT
CHOKLAD
Mörk chokladmousse med hallon- och yoghurtsorbet, mandelcrumble,
hasselnötspralin och hallonkräm
639/748kr
NORRBOTTENSMENY
ROM FRÅN HAVET
LÖJROM
Smörstekt toast med syrad grädde, kalixlöjrom, hackad rödlök, gräslök och citron.
REN FRÅN FJÄLLET
RENYTTERFILÉ
Grillad renytterfilé med stekt shiitake och ostronskivling, honungsglacerad vindelnrökt
sidfläsk, skum på jordärtskocka, mandelpotatis, säsongens picklade grönsaker,
persiljerotscrème och friterad king oyster.
~ Serveras med potatispuré.
BÄR FRÅN MYREN
HJORTRON
Hjortrondessert med rapskaka, myltade hjortron, vaniljglass, havtornscurd, popcornsnö med bryntsmör och kavring samt friterad brieost från Vuollerim.
929 kr
KUSTMENY
FÖRRÄTT
VITLÖKSBRÖD
Gratinerat vitlöksbröd med aioli.
VARMRÄTT
RÖDING
Smörstekt röding, pure på palsternacka och blomkål, mousselinesås, grillad- och citronpicklad blomkål, rökt forellrom samt riven bottarga.
DESSERT
CRÈME BRÛLÉE
539 kr