Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Restaurang Tage. Du hittar oss på toppen av KUST Hotell & Spa i Piteå, med utsikt över halva Norrbotten. Några trappsteg ytterligare hittar du Bar Tage, där du kan njuta av en god drink till den vidunderliga utsikten.
Vem är då Tage som pryder vår webbplats och även lånat sitt namn till restaurangen?
Låt oss nöja oss med att kalla honom en lokal profil, med stark anknytning till ägarna av restaurangen.
Restaurang Tage är resultatet av lång erfarenhet, massor av kunskap och en stark tro på riktigt god service.
Vi serverar klassiska rätter kombinerat med nya spännande gastronomiska kreationer, allt ackompanjerat med noga utvalda drycker. Vi har rekryterat den bästa personalen, letat fram det godaste köttet och nosat upp de finaste vinerna.
Recepten är finjusterade, kläderna strukna, pannorna står på spisen och ljusen är tända.
Nu saknas bara en sak för att bli kompletta – den viktigaste ingrediensen, nämligen dig.
Ägarfamiljen
Den privatägda Skoogskoncernen, under ledning av Christina och Roland Skoog, är ett av Norrlands mest expansiva företag och har investerat mer än 400 miljoner kronor i projektet Träkronan där KUST Hotell & Spa är en central del.
Den 14 våningar och 53 meter höga byggnaden är en av norrlandskustens högsta och serviceambitionerna är högt satta för det nya designhotellet.
Miljö & Hållbarhet
vi För oss på Restaurang Tage är det en självklarhet att ständigt arbeta för en hållbar verksamhet.
Det handlar både om att effektivisera och att ständigt se över hur vi kan minska matsvinn och förbrukningen av exempelvis el, vatten och kemikalier. Vi ställer även höga hållbarhetskrav på våra leverantörer.
Grön el
År 2021 investerade vår ägarkoncern i två stycken vindkraftverk. Vindkraftverken förser oss varje år med ca 1,3 miljoner kWh grön el. Det är tillräckligt för att med marginal förse både Restaurang Tage, samt KUST Hotell & Spa med energi.
Minskat matsvinn
På restaurang Tage är vi noga med att använda hela råvaran, för att inget ska gå till spillo.
Vegetariska alternativ
Vi erbjuder alltid våra gäster vegetariska alternativ.
Lokalproducerad mat
Vi köper så mycket lokalproducerade råvaror vi kan och basen i vårt kök är norrländska smaker. Vi utformar även vår meny efter säsong. Allt för att minska långa transporter på råvaror.
På vår á la Carte-meny serverar vi endast svenskt kött av högsta kvalitet.
Förbrukning
På Restaurang Tage är vi rädda om vattnet. Vi låter aldrig kranarna i köket stå och spola i onödan.
Kemikalier
Vi har dosering på våra rengöringsmedel för att minimera överanvändning.
Källsortering
Återvinningen är tydligt organiserad och lättillgänglig för all personal för att underlätta handhavandet. Vi källsorterar allt, från matrester till förpackningar.
Vår personal
OSCAR
Barchef
NAZIR
Servitör
ELIN
Servitris/Bartender
ILLYAS
Sous chef
PER
F & B Manager
JOHAN
Kock
RODRIGO
Kökschef
MOJTABA
Hovmästare
ANTON
Kock
RONJA
Kock
ALEXANDRE
Kock
AOM
Frukostvärdinna
REBECCA
Frukostvärdinna
VICTORIA
Frukostvärdinna
HOMIRA
Frukostvärdinna
Restaurang Tage
Hamngatan 60, 941 32 Piteå, Sverige