Hem » Upplevelser » Champagnemiddag med Taittinger

Champagnemiddagen hålls av Mikael Falkman, ambassadör för champagnehuset Taittinger.

ONSDAG 16 NOVEMBER

Taittinger är idag ett av de äldsta Champagnehusen i världen. År 1915 kom Pierre Taittinger till Château de la Marquetterie i Champagne för att jobba och blev så förälskad i slottet att han köpte det år 1932. 200 år efter att slottet byggdes blev det födelseplatsen för den numera välkända champagnen Taittinger. Idag är champagnehuset Taittinger den tredje största producenten i Champagne med 288 hektar odlingar. Taittinger tillverkar ett flertal champagner i olika stilar men huvudkomponenten är druvan Chardonnay som ger huset sin specifika stil, elegans och friskhet. Det är inte för intet som Taittingers champagne serveras år efter år på Nobelmiddagen och nu äntligen har funnit sin väg till oss på Restaurang Tage.

Pris: 1695 kr/person
Var: Skybar
När: Kl. 19,00

Begränsat antal platser, förbokning krävs.

MENY

Välkomstdrink
Taittinger Prestige rosé

Förrätt
Hummer och havskräftsoppa
Soppa på skal från hummer och havskräfta, syrad gulbeta samt sotade broccolibuketter, tryffelaioli, vitlöksstekta krutonger, pilgrimsmousseline
Dryck: Taittinger Brut reservé samt Folies de la Marquetterie

Varmrätt
Röding
Smörstekt röding med bonito och dashibuljong, havsdruvor, salicorne, rökt forellrom, knivmusslor, rökt dillolja, picklad rotselleri och hjärtmusslor
Dryck: Vintage 2015 samt Prélude Grand Cru

Dessert
Ost från Vuollerim med myltade hjortron och ekologiska tunnbrödschips med havssalt
Dryck: Champagne Demi-Sec

Fler upplevelser

 

This Is How in the skybar

This Is How in the skybar

En hård arbetsvecka avslutas bäst på toppen av stan, i vår skybar. DEN 7 OKTOBER kl. 20:00 gästas vi av gänget från This Is How.

Tage in the lobby

Tage in the lobby

Varje torsdag tar Tage hissen ner från 13:e våningen och dukar upp ett härligt buffébord i lobbyn på KUST Hotell & Spa. Här kan du umgås med god mat, goda drycker, musik och trevliga människor.

Tisdagsburgare

Tisdagsburgare

Varje tisdag skapar våra kockar en ny burgare med noggrant utvalda råvaror och spännande smaker. Vilken blir din favorit?

Presentkort

Presentkort

Uppmuntra, överraska, gratulera, stötta, uppvakta eller skäm bort. Ett presentkort till någon du bryr dig om brukar alltid vara rätt – enkelt att ge och roligt att få.

Egen provning

Egen provning

Vill ni gå ihop ett gäng och prova viner eller öl? Vi skräddarsyr vin- & ölprovningar för sällskap om åtta eller fler.

Skybar

Skybar

En trappa upp från restaurangen hittar du Bar Tage. Här blandas cocktails med största finess och omsorg. De givna klassikerna görs efter originalrecept och nyheter skapas av våra smaksäkra och kreativa bartenders.

Festvåningen

Festvåningen

Denna fantastiska lokal finner ni några våningar ned från Restaurang Tage. Lokalen ämnar sig mycket väl för större evenemang – så som personalfest, bröllopsfest eller liknande. I festvåningen ryms det upp till 149 sittande gäster.

Lobbybaren

Lobbybaren

På entréplan i KUST Hotell & Spa hittar du vår lobbybar där ni kan njuta av god dryck och enklare maträtter som soppor och sallader.