Vingården Principiano, i den nordliga regionen Piemonte, har rötter som sträcker sig tillbaka till 1900 talets början. Det var Francescos gammelfarfar som planterade de första vinrankorna på sin mark i Monforte d´Alba, nära byn Barolo. Sedan dess har Barolo, Barbera d´Alba och Langhe Nebbiolo varit vingårdens främsta viner. Francesco är idag den fjärde generationens vinmakare som tar familjens tradition och passion vidare.
Under Winemakers Dinner får du höra mer om vinmakaren medan du avnjuter en fyrarätters avsmakningsmeny tillsammans med fantastiska viner. Det blir en kväll att minnas.
Plats: Tages skybar
Tid: 11 Februari kl 18:00
Pris: 1690kr/pp
Begränsat antal platser! Boka plats på info@restaurangtage.se eller 0911-131 11.
Vill du stanna över natten? KUST Hotell & Spa har tagit fram ett övernattningspaket där Winemakers Dinner ingår. Läs mer om det och boka här
Fyrarättersmeny
Antipasti
Antipasto – Blandade delikatesser från Jokkmokk, tapenade, Två sorters oliver, Bella di Cerignola och Castelvetrano
FÖRRÄTT
Risotto ai Fungi
Med svart vintertryffel, Vindelnrökt sidfläsk, ox buljong och hyvlad parmesan samt svart trumpetsvamp.
Varmrätt
Saltimbocca
Brässerad kalvfilé med Prosciutto och salvia med citrongräddsås, tortino di patate
Dessert
Fyra ostar, Italienska Taleggio, 3 ostar från Vuollerim, Asta, Gärda och Rosa med havtorn och hjortronkräm